Het Preventief Medisch Onderzoek heeft vele voordelen voor zowel de werkgever als werknemer.
Beknopt: Een gezondheidscheck stimuleert jouw mensen om vitaler te leven en het spoort vroegtijdig gezondheids- en arbeidsrisico’s op.

Ziekte verzuim en productiviteitsverlies zorgen voor enorme kosten in het bedrijfsleven. Dit loopt jaarlijks op tot tientallen miljoenen euro’s. Binnen het MKB kost 1 verzuimdag al gemiddeld € 350,00. Dit onderstreept het belang van een goed uitgevoerd PMO des te meer omdat wij middels onze onderzoeken bijdragen aan een lager verzuim, minder productie verlies en bovenal aan medewerkers die langer gezond, energiek en vitaal aan het werk zijn en blijven.

De meerwaarde van een preventief medisch onderzoek:

  • Je ontvangt een actieplan om de oorzaken van verzuim en productieverlies concreet aan te pakken
  • Vroegtijdig medewerkers met een verhoogd risico opsporen
  • Medewerkers inzicht geven in de eigen gezondheid, leefstijl en arbeidsrisico’s
  • Meer bewustwording creëren betreft het belang van een goede psychische en fysieke vitaliteit
  • Jij toont goed werkgeverschap en laat zien dat je de gezondheid van je personeel belangrijk vindt
  • Het PMO stimuleert de eigen verantwoordelijkheid
  • Beter presterende medewerkers die bevlogen aan het werk zijn

 

Een PMO geeft inzicht in de energiegevers, stressoren, gezondheidsrisico’s en werkrisico’s binnen jouw bedrijf. Doormiddel van het inzetten van diverse onderzoek tools krijg jij en je medewerkers duidelijkheid over hun fysieke en mentale gezondheid.

Benieuwd welke PMO opties wij allemaal te bieden hebben?

Lees dan hier ook onze blog over welk preventief medisch onderzoek bij jouw organisatie past.

Onze PMO’s zijn meestal maatwerk. Dit houdt in dat onze PMO experts samen met jou bepalen welke onderzoeken noodzakelijk of gewenst zijn. Wij nemen jouw RI&E en kennis van de eigen organisatie mee om samen met onze jarenlange ervaring een passende invulling te geven aan het PMO. Zo weet je zeker dat het aansluit op jullie organisatiedoelstellingen.

Werken aan teamspirit!

Team The Vital Company naar de Ardennen! Na de geslaagde editie afgelopen jaar, was het afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag tijd voor het tweede The Vital Company weekend. The comedy capers on tour, want lachen was het..

28 juli door Ramon Kosters

Welk preventief medisch onderzoek (PMO) moet ik kiezen?

Onze onderzoeken zijn meestal maatwerk. Dit houdt in dat onze PMO experts samen met jou bepalen welke onderzoeken noodzakelijk of gewenst zijn. Wij nemen jouw RI&E en kennis van de eigen organisatie mee om samen met onze..

28 juli door Sven Koelen